Avoin ideakilpailu Malmin lentokentän rakentamiseen

TIEDOTE 23.5.2021 
JULKAISUVAPAA HETI 

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Suomen Ilmailuliitto etsivät kompromissia Helsingin Malmin lentokentän rakentamiseen avoimella ideakilpailulla. 

Tavoitteena on suojella isoja ja pieniä siivekkäitä. Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen Ilmailuliitto, Helsingin Sähkölentokoneyhdistys ja arkkitehti Nazzareno ”Reno” Sifo ovat julkaisseet 23.5.2021 kaikille avoimen ideakilpailun Malmin lentokenttäaluetta koskevan päätöksenteon tueksi. 

Suomen luonnonsuojeluliitto on todennut muistutuksessaan Malmin lentoasemakorttelien asemakaavaan, ettei Malmin kaavarungolla ole minkään asteista rakennuslain suomaa juridista painoarvoa. 

Helsingin Hernesaaren ja Östersundomin kaavojen kaaduttua hallinto-oikeudessa ja korkeimmassa oikeudessa keväällä 2021 kaupungin tekemän puutteellisen kaavoituksen vuoksi on päätetty järjestää tämä matalan osallistumiskynnyksen ideakilpailu. 

Ideakilpailun tavoitteena on auttaa Helsingin kaupunkia löytämään jatkossa ilman raskaita oikeusprosesseja kompromissi, jossa säästetään kaupunkilaisten enemmistön tahdon (Kantar TNS Gallup 12/2020) mukaisesti Malmin lentokenttäalueen uhanalaisille eläinlajeille erittäin tärkeät luontotyypit ja suomalaisen yleisilmailun tulevaisuus samalla, kun alueelle toteutetaan Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan asuntotuotantotavoitteita. Kilpailussa palkitaan paras kehitysidea, jota voidaan hyödyntää kunnallisessa päätöksenteossa ja kaupunkisuunnittelussa. 

Win-win Helsingille ja luonnon monimuotoisuudelle. 

Malmin lentokenttä on harvinaislaatuinen alue, jota tarvitsevat niin uhanalaiset viheryökköset, heinäkurpat kuin lähitulevaisuuden sähkölentolinkitkin, jotka ovat joustava ja ekologinen liikenneratkaisu kaupunkienväliseen joukkoliikenteeseen. 

”Kyllähän se wi-win -ratkaisu olisi ollut, että oltaisiin katsottu, että olisiko se kumminkin voitu jättää tulevaisuuden tarpeille se lentokenttä.” sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton suojelupäällikkö ja toiminnanjohtajan sijainen Tapani Veistola

”Tulevat sähkölentolinkit tarvitsevat kaupunkikenttiä. Sinne mahtuisi hyvin asuntoja reunoille”, lisää Suomen ilmailuliiton ja Helsingin Sähkölentokoneyhdistyksen edustaja Janne Vasama

Ideakilpailun isän, arkkitehti Nazzareno ”Reno” Sifon mukaan kaupunkisuunnittelussa on ihan turha asettaa vastakkain asioita, jotka eivät sellaisia ole. Ideakilpailu auttaa näkemään tämän. 

Lisätietoja antaa Nazzareno Sifo, malminpuolesta@sifo.fi

050 5906458 

Reno 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *